Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Orrhosszra a Nemzeti vágta döntőjétől

2012-09-16 12:43:26

Eredetileg úgy volt, hogy a 13 éves Gátőr és lovasa, Mercs József képviseli Gödöllőt szeptember 14-e és 16-a között a budapesti Hősök terén zajló Nemzeti Vágtán. A körülmények azonban úgy alakultak, hogy Gazsi nyergében Oláh Sándor vágtasson településünk hírnevének öregbítéséért.

A ló-és lovascserét prózai ok indokolta: a Lázár Lovaspark nem csak városunknak, hanem Domonyvölgynek is biztosított lovat a megmérettetésre, és a korábban Gödöllőnek kiszemelt párost a rajt előtt a szomszédos település képviseletére irányították át.

Szeptember 15-én, a kora délutáni órákban Gazsi és Oláh Sándor a második előfutamban az 1-es pályán vágtak neki a két és félkörös, mintegy 1.100 méteres távnak, és 81,02 másodperces idővel – a tavalyi végső győztes Bajai Kistérség lovasa, Molnár Gyöngyi mögött – a második helyen értek célba. Pozíciójukkal továbbjutottak a vasárnap délelőtti 3. középfutamba.

Itt Sarkad, Izsák, Nyársapát és Ferencváros lova és lovasa volt az ellenfél. A Nemzeti Vágta idei győzteséről döntő ötös fináléba csak a futam első helyezettje juthatott be. Gazsi és Oláh Sándor óriási küzdelmet vívott a fináléban diadalmaskodó ferencvárosi Vass Jenniferrel, aki 77,95 másodperc alatt teljesítette a távot, és mindössze 3 tizedmásodperces előnnyel ért a célba a 78,25 másodperccel második gödöllői induló előtt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online