Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felálltak a linzi padlóról a gödöllői röpis lányok

2012-11-10 20:08:44

Közép-európai Liga (MEVZA), 6. forduló:

Askö Büroleben Linz Steg (osztrák) – TEVA-Gödöllői RC 2-3 (16, 13, -10, -23, -11)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Merkószki – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Lutter, Kriegel Zs., Hackl.

Győzelemmel a tarsolyában utazott Linzbe a gödöllői társulat, miután az előző fordulóban sima mérkőzésen múlta felül a horvát Split együttesét. A siker akár lökést is adhatott a lányoknak, akik azzal a tudattal léphettek pályára, hogy az eddigi eredmények alapján az osztrák formációnak sem termett babér a Közép-európai Liga élcsapatai ellen.

Kissé bágyadtan kezdte a találkozót városunk hatosa, amely ötpontos hátránnyal (3-8) vonult az első technikai időkérésre. Az edzői intelmek sem ekkor, sem a későbbi játékmegszakítások folyamán nem igazán hatottak, ezáltal a jobban összpontosító és lendületesen röplabdázó hazaiak gond nélkül zsebelték be az első szettet.

Néhány pont lejátszása után úgy tűnt, hogy Ludvig Zsolt alakulata a második felvonásban nem hagyja elhúzni riválisát. A vizitálók azonban ismét elvesztették a fonalat, és a 3-5-ös állás pillanatok alatt 6-14-re módosult. A mieink számára kedvezőtlen különbség ezt követően sem mérséklődött, mivel a pontokat 20-12-es linzi vezetésig felváltva termelték a felek. Ekkor újra robbantottak a vendéglátók, akik egy 5-1-es szériával lezárták a játszmát.

Lehet, hogy azt gondolták, ezzel a meccset is. A TEVA-különítmény azonban más véleményen volt. A feladócserét követően – a végül 24 pontig jutó Csengeri Petra vezérletével – alaposan összekapták magukat: javítottak nyitásfogadásukon és a hálónál jobban működtek a blokkok. Mindez jótékony hatással volt a támadások befejezésére is. Olyannyira, hogy 16-nál már tízpontosra dagadt a gödöllői vezetés, ami könnyed, már-már megalázó mértékű szépítést eredményezett.

Gödöllői villámrajt vezette fel a negyedik etapot: 5-0! A számukra kínos helyzet kapaszkodásra késztette a házigazdákat. Ez részben sikerült is nekik. Addig-addig kozmetikázgatták az állást, mígnem izgalmas végjátékra késztették a GRC rendkívüli odafigyeléssel és elszántsággal játszó társulatát, amely megtartotta a minimálisan szükséges kétpontos rést, és egyenlített.

A pontszerzés bebiztosítása után a győzelemre is ráment a gödöllői csapat a mindent eldöntő ötödik játszmában. Erre utalt a 3-0-ás kezdés, amit váltott pontgyarapításon alapuló araszolás követett. A térfélcserénél 8-5, ide! Majd 10-6 és 13-9. A vége bravúros siker 100 perc alatt. Padlóról felállva, hittel, becsülettel!

Ludvig Zsolt értékelésében úgy fogalmazott, hogy az első két játszmában mutatott, főként a pontatlanságokból táplálkozó gyenge játék után nagyon harcossá és precízzé váltak a lányok, aminek fantasztikus győzelem lett a jutalma. 

Hat mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 6 ponttal, 9-14-es szett- és 438-481-es pontaránnyal a 7. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: Doprastav Bratislava (szlovák) – TEVA-Gödöllői RC november 17., szombat 17 óra.
Előtte, november 14-én, szerdán 18 órakor TEVA-Gödöllői RC – Olimpiakosz Pireusz (görög) CEV Challenge Kupa mérkőzés lesz az egyetemi sportcsarnokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online