Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel voltak a szettrabláshoz a gödöllői lányok Rijekában

2013-01-18 19:32:01

Közép-európai Liga (MEVZA), 12. forduló:

ZOK Rijeka (horvát) – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (19, 16, 24)
Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Merkószki – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Lutter, Kriegel Zs.

Horvátországi, cseppet sem felüdülést jelentő körútjának első állomásán, a festői tengerparti városban, Rijekában lépett pályára a gödöllői hatos. A találkozó esélyese a hazai gárda volt.

Ehhez képest kifejezetten jól tartotta a lépést Ludvig Zsolt alakulata az első játszmában, hiszen a házigazdák néhány pontos előnyét először 15-nél, majd 19-nél is eltüntették az ütőerőben és sáncvédekezésben jeleskedő gödöllői lányok. Érzékelve a veszélyt, a horvátok edzője időt kért: húzása bejött, mert csapata zsinórban hat pontot termelve, hozta a kezdő szettet városunk kővé dermedt hatosával szemben.

A második játszma kezdetén – főként pontos ütésekkel, határozott blokkokkal és ravasz ejtésekkel – ígéretesen gyűjtögette pontjait a TEVA-hatos, amely 10-7-re is vezetett. Majd jöttek a már-már klasszikusnak számító nyitásfogadási alaphibákra visszavezethető rontások, amiktől 15-15-nél elfogyott a mieink lendülete. Olyannyira, hogy a vendéglátók egy 10-1-es szériával megduplázták részelőnyüket.

Változást a harmadik felvonás annyiban hozott, hogy a játékrész során végig vezető gödöllőiek játszmalabdáig jutottak. 24-23-nál azonban megremegett a kéz, s bár hősies helytállásáért megérdemelte volna a szépítést Ludvig Zsolt csapata, erre nem adtak lehetőséget a kritikus pillanatokat jobban viselő rijekaiak. Javítási sansz holnap, 260 kilométerrel távolabb, a dalmáciai Splitben, a mezőny eddig nyeretlen sereghajtója ellen. 

Ludvig Zsolt a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy több volt ebben a meccsben, de a szettek végjátékában jöttek a bosszantó hullámvölgyek. Ha ezeket sikerült volna elkerülni, nem csak játszmát, de akár pontot is szerezhettünk volna – tette hozzá a gödöllői tréner.

Tizenkét mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC együttese 6 ponttal, 10-32-es szett- és 803-958-as pontaránnyal a 8. helyen áll a MEVZA-liga kilenc csapatot számláló mezőnyében. Következik: ZOK Split (horvát) – TEVA-Gödöllői RC január 19., szombat 17 óra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online