Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is egységesíteni kell a dohányzási tilalmat jelző táblákat

2014-02-26 13:44:40

Március 1-jétől egységessé válik az, amire eddig csak ajánlás létezett. A nemdohányzók védelmében alkotott törvény értelmében a dohányzást tiltó, illetve dohányzásra kijelölt helyet jelölő feliratokat, jelzéseket úgy kell kihelyezni a közforgalmú helyeken, hogy azok szembetűnők, világosak és mindenki számára érthetők legyenek, a magyaron kívül további négy nyelven (angol, német, francia, orosz) feliratozva.

A gödöllői közintézményeket, szórakozó- és vendéglátóhelyeket egyaránt érintő szabály alapján, az új – legalább A/4-es méretű – táblákon fel kell tüntetni a helyi tarifával hívható (06-40) 200-493-as telefonszámot, ahol a leszokáshoz nyújtanak támogatást, és a nemdohányzók védelméről szóló jogszabály előírásainak megszegésével kapcsolatban is észrevételt lehet tenni. Ezen felül a táblákon szerepelnie kell a www.leteszemacigit.hu internetes hivatkozásnak is, amin keresztül ugyancsak a leszokni vágyók kaphatnak segítséget. A felirat vagy jelzés anyaga szabadon választható, de a felirat vagy jelzés méretének, színének, betűtípusának, betűméretének meg kell felelnie a jogszabályban foglaltaknak.


A képen látható táblák digitális formában elérhetők és letölthetők az ÁNTSZ honlapjáról. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleménye szerint a feliratok meglétét – a nemdohányzók védelmét szolgáló szabályok betartásával együtt – a járási kormányhivatal népegészségügyi intézetének munkatársai ellenőrzik. Forrás: antsz.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online