Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megmenekült a kieséstől a gödöllői focicsapat!

2018-06-03 19:28:52

Nem kis feladat várt a gödöllői tizenegyre a bajnoki szezon utolsó fordulójában. A már biztos harmadik, ám – a dolgok számukra kedvező alakulása esetén – akár a második helyre is esélyes Nagykőrös ellen kellett helytállni. Ráadásul, az esetleges hazai győzelem egyáltalán nem nyújtott biztosítékot arra, hogy a gödöllői gárda bennmaradást érő pozícióban végez. Nem volt mit tenni, menni kellett előre, és bízni a riválisok botlásában.

Az első játékrészben még megjósolhatatlan volt, hogy melyik csapat kerekedhet felül a másikon. A sok mezőnybeli futás és a párás időjárási körülmények látszólag a nagykőrösieket viselték meg jobban.

Hogy ezeknek a tényezőknek tudható-e be vagy sem, a térfélcserét követően hamar dűlőre vitte a dolgot Sebestyén Ferenc frissebben és motiváltabban mozgó együttese. Előbb Méhes Pál a buktatásáért megítélt szabadrúgásból (48. perc), majd Mudroch Mendel egy frappáns kontratámadás végén bizonyult eredményesnek (52. perc).
Kétgólos hátrányuk tudatában nagyobb sebességre kapcsoltak a vizitálók, de valódi veszélyt nem nagyon jelentettek a gödöllői kapura. Gólínségük a 79. percben tört meg, ekkor egy jogosan megítélt büntetőből szépítettek. Bő öt perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor a hazai gárda végérvényesen eldöntötte a három bajnoki pont sorsát: ismét egy remek kontratámadásból született látványos találat, amit Tóth-Ilkó Áron jegyzett. Mint utóbb kiderült, a gödöllői diadal bennmaradást ért!

Ami a kiesést és a feljutást illeti, egyelőre csak annyi mondható el, hogy a bajnok Taksony a következő évadban felléphet az NB III-ba, ahonnan a Vecsés visszaesik a megye egybe. A megye kettes három csoport bajnoka (Dunakeszi, Felsőpakony és Törtel) elvileg megye egyes lesz augusztustól, így a mostani megye egyes pontvadászat 14. (FC Dabas II.), 15. (Sülysáp) és 16. helyezettje (Szigetszentmiklós) a kieső.

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 30. forduló:
Gödöllői SK – Nagykőrösi Kinizsi FC
3-1 (0-0)

Gödöllői góllövők: Méhes Pál, Mudroch Mendel, Tóth-Ilkó Áron.
A Gödöllői SK csapata 29 ponttal, 40-45-ös gólkülönbséggel a tabella 13. helyén zárta a 2017/2018-as bajnoki évadot.


További, gödöllői érdekeltségű mérkőzések:


Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi-csoport 28. forduló:
Gödi SE – Gödöllői Egyetemi AC 9-1
(4-0)

Gödöllői gólszerző: Mánfai Milán.
A Gödöllői EAC együttese 9 ponttal, 42-133-as gólkülönbséggel a csoport tabellájának 15. helyezettje. Játékosok jogosulatlan szerepeltetése miatt a GEAC-tól 5 pontot levontak.

Pest megyei III. osztályú bajnokság, Észak-keleti csoport, 26. forduló:
Fóti SE – Gödöllői SK II.-Szada SE1-3
(0-2)

Gödöllői gólok: Szabó László (2), Pakuts Barna.
A Gödöllői SK II. csapata 19 ponttal, 45-62-es gólkülönbséggel a 8. helyen végzett a csoport táblázatán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online