Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kijelzőcsere gyorsan és szakszerűen

2022-03-16 15:54:45

A kijelzőcsere mondhati mindennapos dolog egy szervizben, hiszen a képernyő törése az, ami egy mobiltelefonnal a leggyakrabban megtörténik egy leejtés közben. Hiába védjük okostelefonjaink kijelzőjét és házát jobbnál jobb üvegfóliákkal, tokokkal, egy esés alkalmával mégis sérülhet olyan mértékben a kijelző is, hogy csere válhat szükségessé.

Hogyan sérülhet meg a telefon kijelzője?
Az elővigyázatosság ellenére is mindenkivel előfordul legalább egyszer, hogy egy rossz mozdulattal kiejti kezéből, zsebéből, táskájából a telefont. Szerencsés esetben a tok és a kijelzővédő fólia megvédi a komolyabb sérüléstől, de rosszabb esetben sérülhet a ház, a kamera, a kijelző.

Amennyiben csak apróbb hajszálrepedések keletkeznek a kijelzőn, nincs nagy gond, és ha nem a leginkább használt érintőhelyeken van, talán nem is zavar. De egyéb esetben ha a telefon nem is látja kárát, az ujjad bizonyára igen, amikor végighúzod rajta.

Leejtéskor az akkumulátor is sérülhet, felpúposodhat, ami végeredményben a kijelző repedését is okozhatja a feszítés által.

Strandszezonban, vízparton gyakori, hogy egy-egy mobil a vízben landol. Ha sikerül időben kikapnod, és precízen, teljeskörűen kiszárítanod, talán megússza. Ha viszont nedvesség marad benne, az – például – a kijelző háttérvilágítását tönkreteheti, amit csak kijelzőcserével lehet orvosolni. A GSM Pont szervizeiben szakértő kezekbe kerül telefonod, és biztosan találnak megoldást a problémára, ráadásul, gyorsan és kedvező áron.

Mikor van szükség teljes kijelzőcserére?
Kisebb, felszíni repedések nincsenek hatással a telefon élettartamára, csak esetleg a használhatóságot korlátozzák, teszik kényelmetlenné. Amennyiben a repedés zavar használat közben, netán felsérti az ujjadat, mindenképp javasolt kicseréltetni a kijelzőt.

Amennyiben nagyobb a repedés, akkor azon keresztül szennyeződés, por, nedvesség juthat be a készülékbe, ami viszont nemcsak a felhasználói élményt csökkenti, hanem a telefon élettartamát is, ráadásul a bejutó anyagok károsíthatják az alkatrészeket is.

Ha, úgynevezett, halott pixelek jelennek meg nagy foltokban a kijelzőn, akkor feltétlenül cseréltess kijelzőt.

Amikor kiszárítás, újraindítás után sem tudsz életet lehelni telefonodba, nos, akkor fő alkatrészek sérülhettek, így a legjobb, ha azonnal szervizbe viszed.

A kijelzőcsere drága mulatság is lehet

Garanciális készülék esetén nem kell aggódnod, ha az fedezetet nyújt kijelzőcserére is. Azonban ha túl van már a készülék a garanciaidőn, a javíttatás akár a telefon árába is kerülhet. Ez leginkább az iPhone-okra igaz, de hardveres sérülések esetén egyéb márkájú zászlóshajó telefonok javítása is sokba kerülhet.

A hivatalos gyári szervizek prémium szolgáltatást nyújtanak prémium anyagokkal, eredeti alkatrészekkel, de itt a javítás árai is magasabbak, mindemellett még sokat is kell várnod rá.

A márkafüggetlen szervizek olcsóbban kínálják szolgáltatásaikat, ráadásul, gyorsaságban is verhetetlenek, de azért alaposan nézd meg, hol javíttatod, ne menjen az ár a minőség rovására. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online