Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felsőruházat a biztonságos és kényelmes munkához

2022-03-23 17:29:37

A munkavédelmi felsőruházatok a munkavállaló felsőtestét hivatottak védeni munkavégzés közben különféle kockázatok ellen: szennyeződések, eső, szél, hideg, meleg, rossz látási viszonyok, extrém hőhatások.

A felsőtest védelmét sok esetben több réteg, akár speciális védelemmel ellátott ruhadarab szolgálja. A réteges öltözködésnek a különféle munkakörülmények között is helye van, akárcsak a mindennapi életben.

Praktikum, kényelem, védelem
Bár, a munkavédelem elsődleges célja a dolgozó biztonságának, testi épségének megóvása, és a munkavédelmi felsőruházat kiválasztásának is ez kell legyen a legfőbb szempontja, a kényelem sem elhanyagolható. És napjainkban még egy tényező is belép, mégpedig az utcán is viselhető, divatos kivitelezés.

A munkavédelmi kabátok, dzsekik, mellények, köpenyek, munkás öltönyök a felsőtest, a ruházat védelmére tervezettek. Kialakításuknál fontos szempont a komfort mellett a praktikum is, mert a munkavégzés hatékonysága nagymértékben függ attól, mennyire érzi jól magát a munkavállaló a végzett tevékenysége közben.

Akárcsak az egyéb munkavédelmi ruházat esetében, a felsőruházat kiválasztása előtt is mérlegelni szükséges az adott munkakörben felmerülő lehetséges kockázatokat, és egy kockázatbecslés alapján meghatározni a felsőruházat védelmi besorolását.

Munkavédelmi felsőruházat felsőfokon
A különféle munkavédelmi kabátok, mellények, öltönyök abban megegyeznek, hogy tartós, strapabíró, sokszor a védelemnek megfelelő speciális anyagokból készülnek többféle kialakítással. Kül- és beltéri munkavégzésre, bélelt és béleletlen változatban, nedvesség-, eső- és szélálló kivitelben egyaránt találhat darabokat.

De léteznek különleges körülményekre tervezett munkavédelmi felsőruházatok, ilyenek az Épkézláb Munkaruha kínálatában kapható minőségi lángálló, antisztatikus, valamint jól láthatósági kabátok, amelyek fényvisszaverő csíkokkal ellátottak a fokozott biztonság érdekében.

A kabátok, dzsekik alá, vagy kedvezőbb időjárási körülmények esetén helyett, meleg, kényelmes pulóverek szolgálják a felsőtest hideg elleni védelmét. Minden ruházat alapja, a második bőrnek is nevezett, nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkező aláöltözetek tovább növelik a munkavégzés komfortját, biztosítják a mozgás szabadságát.

Élelmiszeriparban, egészségügyben, laboratóriumi körülmények között köpenyek szolgálnak a hétköznapi ruházat és a környezet védelmére.

A tökéletes védelmet adó esőruházat a nedves időben kültéren végzett munkák, de akár hobbitevékenységek esetén is praktikus viselet, akár bélelt kivitelben, jól láthatósági változatban is elérhető.

Sokan szeretik az előnyös, többféle hőmérséklet esetén is használható levehető ujjú, illetve 2 vagy 3 az egyben modelleket.

Bármilyen felsőruházatot is választ, ne hagyja, hogy a funkcionalitás, mint döntési tényező a sor végére kerüljön. A védelem mellett az a legfontosabb, hogy Ön maximálisan kényelmesen érezze magát egész nap, minden körülmények között. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online