Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az ülőmunka átka: az egyre csak gyarapodó kilók

2024-05-10 09:58:49

Bár, látszólag megegyezik a sofőrállás és az irodai állás abban, hogy mindkettő ülőmunkának számít annak minden ódiumával együtt, azért az előbbi munkakör, ha lehet, még nehezebb, és még keményebb.

Míg ugyanis az irodisták minden egyes nap hazajárnak, tudnak maguknak ételt készíteni, változatos helyekről tudnak akár rendelni is, addig a sofőröknek a kényelmetlenségen túl a kiszámíthatatlansággal is fel kell venniük a küzdelmet. Mai cikkünkben éppen ezért azt vesszük górcső alá, hogyan kerülheti el egy sofőr azt, hogy folyamatosan hízzon.

Fő a rendszeresség!
Ha elvállalsz egy munkát a Sofőr állás friss belföldi álláshirdetései közül, akkor legalább olyan szempontból könnyű dolgod lesz, hogy ismered a benzinkutak, kifőzdék felhozatalát, ismerős ételek, ízek köszönnek vissza rád. Külföldi munkavállalás esetén meg kell, hogy ismerkedj a kínálattal, így az egy nehezebb feladatnak ígérkezik.

Ezzel együtt, sajnos, mindenki hajlamos arra, hogy kihagyjon egy-egy étkezést, amivel első blikkre nincs is nagy baj, ha viszont közelebbről nézzük, akkor rájövünk: a saját szervezetünkkel tolunk ki, és egyben ágyazunk meg a súlyfeleslegnek. Nem jó ugyanis kiéheztetni a testet, folyamatosan etetni kell, mert a vércukorszint hullámzása sem túl előnyös.

Éppen ezért jó, ha mindig kéznél van némi egészséges étel, hogy még csak véletlenül se fanyalodj valami egészségtelenre!

Tervezz!
Bár, sok esetben valóban nagyon kiszámíthatatlan a sofőrök munkanapja, egy dolog biztosan tervezhető: lehet arra számítani, hogy a benzinkutakon nem feltétlenül az egészséges ételektől roskadoznak a polcok. Ez persze nem jelenti azt, hogy be kell érned ezzel, vagyis a chips, a kóla, a hot-dog és a hamburgerek szénhidráttengerében kellene fuldokolni.

Mert a kiszámíthatatlanság tervezhetőséget is szül: ha arra számítasz, hogy nem tudsz egészséges táplálékot venni, akkor megveszed ott, ahol lehet, hogy aztán a későbbiek folyamán elfogyaszd.

Ezt teheted akár úgy is, hogy megtervezed a teljes heti menüdet, így nem csak kavar nem lesz, de még spórolni is képes leszel, valamint egészségesebb ételek kerülnek majd a tányérodra is.


Unaloműzés?
Rengeteg ember eszik azért, mert unatkozik, és ehhez még csak sofőrködni sem kell elmenni. Nagyon gyakori hiba, emberek milliói vétik ezt a nap minden órájában.

Éppen ezért tanácsos köztes megoldást találni: amint rád jön az unalom miatt érzett éhség, vagy legyen a kezed ügyében egészséges ropogtatnivaló, vagy találj ki magadnak olyan pótcselekvést, amellyel el tudod terelni a figyelmedet: ez lehet akár egy podcast, akár egy koncert meghallgatása, egy telefonbeszélgetés egy-egy kedves kollégával vagy rokonnal. Sőt, még ott van a vízivás is, amely kitűnő alternatíva, valamint egyben tudod biztosítani azt is, hogy meglegyen a megfelelő folyadékmennyiség is – garantáltan win-win helyzet. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online