Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ez illeti meg a közpénzből kiemelten támogatott gödöllői művészeti csoportokat

2023-04-03 17:31:51

A 2023-as gödöllői költségvetés februári – 9 igen szavazattal és 5 tartózkodással történt – elfogadásakor a képviselőtestület tagjainak többsége egyetértett azzal, hogy a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. erre az esztendőre bruttó 142 millió forintos önkormányzati támogatást élvezzen. Az összeg felhasználásának költséghelyeit egy hónappal később közművelődési megállapodás jóváhagyásával „fedték le”.

Ebből kiderül, hogy a MUZA:
- közművelődési tevékenységek és művelődő közösségek számára helyszínt biztosít,
- egész életre kiterjedő tanulás feltételeit biztosítja,
- amatőr alkotó- és előadó-művészeti tevékenység feltételeit biztosítja,
- előadásokat hív meg,
- koprodukciókat hoz létre,
- megteremti a befogadott és a saját előadások próba- és játszási feltételeit.

Az, úgynevezett, befogadó, nyitott ház funkció égisze alatt a Gödöllőn működő civil szervezetek, illetve a nemzetiségi önkormányzatok évi egy alkalommal, legfeljebb 12 órában igénybe veheti a színházterem, a konferenciaterem, illetve egyéb termek szolgáltatásait, azzal, hogy az ide kattintva olvasható rezsi- és az itt elérhető szolgáltatási díjakat meg kell fizetniük.

A „Művészetek Háza” névre hallgató funkció leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a kiemelten támogatott művészeti csoportok (a kizárólagos teremhasználatot élvező Urban Verbunk és Talamba ütőegyüttes, valamint városi fúvószenekar, városi szimfonikus zenekar), valamint a támogatott művészeti csoportok (Arpeggio Gitárzenekar, Cavaletta Művészeti Egyesület, Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete, Gödöllői Városi Vegyeskar, Garabonciás Színtársulat, Gödöllő Városi Népi Zenekar, Gödöllő Táncszínház, Cimbaliband, Club Színház, Rokkka zenekar, Gödöllői Forrás Kórus, VitrinBeat zenekar, Pécsi Ildikó Színtársulat Egyesület) tevékenységük gyakorlásához és rendszeres próbáikhoz – alapszolgáltatás (fűtés, világítás, takarítás, rendezvényszervezői animátori munka) biztosítása mellett – térítésmentes teremhasználatot élveznek. A színháztermet évente legfeljebb 4 alkalommal vehetik igébe, ami kiegészülhet 2 próbával vagy főpróbával (alapszolgáltatáson felül hang-és fénytechnika, berendezés), illetőleg 3 technika nélküli próbával. Amennyiben további szolgáltatás igénybevétele válik szükségessé, annak díját meg kell fizetni.

Adalékként szolgál, hogy a kiemelt művészeti csoportok erre az évre 25 millió forintos működési támogatást kapnak az önkormányzattól, amit – a benyújtott éves terv és a fellépésekhez kapcsolódó egyedi kérelmek alapján – részben közvetlenül, részben a Művészetek Háza Gödöllő Nkft-n keresztül biztosítanak.

Az önkormányzat által kiemelten támogatott gödöllői művészeti csoportok közül a Garabonciás Színtársulat és a Pécsi Ildikó Színtársulat tevékenységének színvonalát a polgármester és kabinetfőnöke testközelből is megtapasztalhatja, hiszen időnként (fő)szerephez jutnak egyes darabokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online